Vlaamse Quizwereld

De BQB en de Vlaamse Quizwereld?

De BQB vzw richt zich voornamelijk op algemene zaalquizzen, een fenomeen dat in Vlaanderen sinds de jaren '60 opgekomen is en de laatste 15 jaar een hoge vlucht heeft genomen. Vrijwel elke week van het jaar zijn er zo'n 20 tot soms 70 zaalquizzen in Vlaanderen waar de BQB weet van heeft. Daarnaast zijn er ook aparte circuits voor quizzen over gespecialiseerde onderwerpen, zoals sportquizzen, voetbalquizzen, muziekquizzen en filmquizzen (bekijk hiervoor de links-sectie).

Ondersteunende Websites

Naast de kalender op deze site zijn er nog een aantal andere kalender-websites. Ook is er het LosFlippos-quizforum waarop je quizzen kan bespreken, quizzen kan aankondigen of, natuurlijk, zelf kan quizzen en quizvragen stellen. De BQB vzw houdt ook een ranking bij van Quizploegen die de onderlinge sterkte van quizploegen tracht in kaart te brengen. Info over het internationale quizzen vind je op de sites van WK en EK die je kan vinden op onze links-pagina. Kortom, op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt om je een beeld van quizzend Vlaanderen te vormen.

Woordenlijst

Elke zichzelf respecterende subcultuur heeft een eigen jargon. Wil je weten waar die quizzers het in godsnaam over hebben als ze over een 'quizmastersolo' spreken, neem dat alvast eens een kijkje op de Woordenlijst.

Informatie: 

Error | BQB - Belgische QuizBond vzw

Error

The website encountered an unexpected error. Please try again later.