Handleiding voor Quizorganisatoren

Deze handleiding is een geüpdatete versie (yep, dat schrijf je zo ;-) ) van de handleiding van Steven De Ceuster's site. Ze komt voort uit vele jaren ervaring in quizzen opstellen en spelen, en uit analyses van opmerkingen en besprekingen achteraf. Mocht je het niet eens zijn met bepaalde opmerkingen, stuur dan gerust een mailtje.

Hieronder staan enkele tips die je kan gebruiken bij het organiseren van je quiz. Een aantal hiervan zijn gewoon de logica zelf, andere zijn wat minder evident. Deze handleiding is zowel bedoeld voor onervaren quizorganisatoren die nog alle tips kunnen gebruiken als voor ervaren rotten die nog eens de praktische kant van het organiseren willen overlopen. Lijkt je dit als beginnend organisator een hele boterham, bekommer je dan niet om alle details, maar concentreer je op de hoofdzaak: éénduidige quizvragen opstellen.

De basics slaan we hier over, die kan je hier trouwens rustig nalezen In de downloadsectie vind je de 'quizkoffer', met handige voorbeeldbestanden voor een reglement, bestelbonnen en een scoreblad.

De praktische raadgevingen zijn opgedeeld in 5 secties:

  1. Algemeen
  2. Vragen
  3. Comfort
  4. Prijzen
  5. Moeilijkheidsgraad.

Ongetwijfeld zal elke ervaren quizzer/organisator hier nog andere tips aan kunnen toevoegen. Het staat je dan ook vrij zo iemand om hulp/raad te vragen. Alleszins veel succes met je quiz.

Algemene Tips

De Vragen

Uiteraard zijn de vragen veruit het belangrijkste deel van een quiz. Met de volgende tips zal misschien niet iedereen het eens zijn. Het is slechts een poging samen te vatten wat algemeen gangbaar is. Het staat iedereen vrij - en het wordt zelfs aangemoedigd - om eigen accenten te leggen.

Comfort

Prijzen

Moeilijkheidsgraad

Informatie: