VQR-Uitslagen indienen
1. Hoe zorg ik ervoor dat een quiz-uitslag in de VQR-Ranking wordt meegerekend?
In vier stappen:
- Maak een quizbespreking aan op het LosFlippos-forum met daarin de uitslag van de quiz
- Controleer of de uitslag al werd doorgestuurd. Dat doe je op de overzichtspagina.
- Als de uitslag nog niet werd doorgestuurd, vul je het VQR-formulier in op de BQB-site. Bekijk in een instructiefilmpje hoe je het formulier invult en doorstuurt.
- Controleer op de overzichtspagina of de quiz correct werd toegevoegd.
2. Hoe maak ik een quizbespreking aan op LosFlippos? (Instructiefilmpje)
- Maak een nieuwe thread aan. In de sectie Quizbesprekingen klik je op New Thread / Nieuwe Thread.
- Geef de nieuwe thread een zinvolle naam (speficieer naam, plaats en datum van de quiz). In subject / onderwerp maak je een titel aan met de datum van de quiz, gevolgd door de naam en de locatie. Bijvoorbeeld: 20131101 - Gemeente-Quiz, Antwerpen
- Post je bericht met daarin de uitslag. In het bericht zelf post je de uitslag van de Quiz en de rest van je bespreking.
- En nu? Liefst vul je nu zelf het VQR-formulier in. Voeg in dat geval een zin als 'VQR-uitslag ok' toe aan je bericht op LosFlippos zodat anderen het werk niet dubbel doen. Indien je niet weet hoe je het VQR-formulier moet invullen, kan je hier stoppen. Anderen zullen het werk overnemen indien nodig.
3. Waar vind ik het VQR-formulier voor het ingeven van een uitslag?
Vanaf 25/11/2013 kan je gebruik maken van een invulformulier op de BQB-site. Dat formulier vind je hier.
4. Hoe vul ik het VQR-formulier in?
Je vult alle gele velden in met de algemene info van de quiz. Velden met een * zijn verplicht. Ploegen kan je toevoegen door eerst de behaalde plaats te selecteren, en vervolgens de juiste ploeg uit de lijst aan te duiden, en op de knop "Add" te klikken. Ploegen die niet in de lijst voorkomen, voeg je toe door het vakje onder "Niet in lijst?" aan te vinken en de ploegnaam in te vullen in het daardoor verschenen invulveld. Ook deze ploeg voeg je toe door op de knop "Add" te klikken. Een instructiefilmpje over het invullen van het VQR-formulier vind je hier.
5. Hoe controleer ik of een uitslag goed werd ontvangen?
Een overzicht van de doorgestuurde quizzen is te bekijken op de overzichtspagina. Klik op een quiz om de details van een uitslag te bekijken. Elke week maakt de VQR-beheerder op het LosFlippos-forum een nieuwe thread aan in de sectie Quizbesprekingen met als titel 'Overzicht VQR-Uitslagen Week xx'. De VQR-beheerder plaatst daar de uitslagen zoals ze zullen worden opgenomen in de VQR-ranking. Eventuele fouten kunnen daar opgemerkt en gemeld worden. Belangrijk is dat de schrijfwijze van je ploegnaam perfect overeenstemt met de naam in de VQR-ranking. Als de uitslag daar gepost werd, kan je ervan uitgaan dat hij zal worden meegenomen in de volgende update van de ranking.
6. Wat doet de BQB met de uitslagen?
Zij controleren in samenwerking met Tsjika de uitslagen, verbeteren indien nodig de schrijfwijze van de ploegnamen, verbeteren gemelde fouten en zorgen dat alle uitslagen tegen het einde van de maand goedgekeurd zijn, zodat de nieuwe VQR-ranking berekend kan worden. Tsjika maakt daarenboven wekelijkse overzichten van alle quizuitslagen die werden ingediend.
7. Wat moet ik doen als ik een fout opmerk?
Quizzen in status Initieel of Gecorrigeerd op de overzichtspagina kunnen nog aangepast worden. Meld de fout in de thread 'Overzicht VQR-Uitslagen Week xx' (zoek onder Quizbesprekingen) of stuur een mail naar VQRuitslagen@gmail.com en Tsjika.
8. Moet ik een uitslag binnen een bepaalde termijn indienen?
In principe niet, maar uitslagen die op het einde van de maand te laat binnenkomen, zullen niet meer worden opgenomen bij de berekening van de VQR-ranking die maand. Probeer de uitslag van een quiz telkens voor maandagavond te posten, zodat Tsjika op dinsdag al zijn wekelijkse statistieken kan maken.
9. Moet ik het aantal ploegen en score winnaar/maximum score invullen?
Het is een kleine moeite die een aantal interessante statistieken mogelijk maakt en het quizzen in Vlaanderen beter in kaart brengt. Graag dus.